Csomagajánlatok -33% kedvezményig
0
PCOS-ben szenvedő nők tornáznak, mert az életmód váltás gyakran megoldást nyújt a teherbe esésben

5 tévhit a PCOS terhességről

Igencsak elterjedt betegséggé vált a PCOS, azaz a policisztás petefészek szindróma, ami sajnos a gyermekvállalást is megnehezítheti. Szerencsére a PCOS nagy valószínűséggel kezelhető, tehát gyógyulás után normál lefolyású terhesség jöhet létre. 

Cikkünkben összegyűjtöttük azokat a tévhiteket, amik az interneten gyakran előfordulnak  a PCOS terhességgel kapcsolatban.

1.tévhit: A PCOS nem érinti a vékonyabb testalkatúakat

A betegség jelenléte nem testalkattól függ, hanem az egészségtelen életvitel következtében alakul ki. Ez azt jelenti, hogy az érintettek nem fordítanak elég figyelmet a megfelelő tápanyagbevitelre, az egészséges táplálkozásra, a terhesség előtti vitaminok szedésére, valamint a szükséges mozgásmennyiségre.

A PCOS egyik tünete lehet a súlynövekedés, így ha valaki karcsú alkat, akkor előfordulhat, hogy elsősorban hasi hízással szembesül. Ezt a kis felesleget sokan nem is veszik figyelembe, pedig intő jel lehet. Ráadásul a betegségre már csak egy esetleges meddőségi kivizsgálás során derülhet fény.

2. tévhit: A terhesség előtti vitamin helyes étkezéssel kiváltható

Sokan úgy gondolják, hogy „a régi időkben” mindenféle vitaminok nélkül is egészséges gyerekek születtek. Ez való igaz, de emellett rengeteg koraszülés, vetélés és halvaszületés is történt. Szerencsére a terhesség előtti vitaminok segíthetenek a terhesség normál lefolyásában, ezzel elkerülve a felesleges kockázatvállalást. 

Ezen kívül fontos szem előtt tartani azt is, hogy manapság sokkal kevesebb valódi tápanyag található meg az ételeinkben. 

A mai trendek szerint minden gyümölcs, zöldség és hús szép külsővel rendelkezik a különféle génmanipulációk miatt, azonban ezáltal az értékes tápanyagok is lecsökkentek bennük. 

Ennek pótlása pedig elengedhetetlenül fontos, ha arra a kérdésre keresed választ, hogy milyen vitamint szedj a terhesség előtt.

3. tévhit: A CoQ10 nem segít a teherbeesésben

A PCOS betegségben szenvedők egy része meddőséget mutat, így a terhesség iránt is szkeptikus. A CoQ10 azonban egy kísérleti tanulmány szerint nagyon jó eredményeket mutatott a klomifén-citráttal kezelt nők esetében, azaz legtöbbüknél a terhesség kimutatása megtörtént.

4. tévhit: PCOS esetén nem biztos, hogy lehet saját gyermekem

Való igaz, hogy a meddőség a PCOS előrehaladott mellékhatása lehet, azonban többnyire visszafordítható ez az állapot. Ehhez szükséges egy alapos kivizsgálás, egy életmódváltás és a megfelelő gyógyszeres kezelés. 

5. tévhit: Rendszeres menstruáció esetén biztos a teherbeesés

A PCOS egyik tünete a rendszertelen vagy elégtelen menstruáció. Azonban ha fél-egy év elteltével sem jelentkeznek a terhesség korai jelei, akkor érdemes orvoshoz fordulni. 

A probléma hátterében ugyanis hormonális zavarok vagy akár kezdődő PCOS is meghúzódhat.

Tény: A terhesség előtti vitamin jó hatással van a kismamára és a babára 

A terhesség előtt vagy a terhesség korai szakaszában érdemes fontolóra venni a terhességi vitaminok szedését. Azonban ezek a vitaminok nem csak a terhességet tudják segíteni, hanem már a teherbeesés esélyét is növelni tudják.

A Ferti termékenységfokozó vitamin csomagja nő és a férfi oldaláról is segítheti a normál lefolyású terhesség létrejöttét.

Nők esetén segítheti a szervezet terhességre való felkészítését, a hormonháztartás egyensúlyban tartását és a beágyazódást. Ezen felül a prémium minőségű myo-inozitol és Q10 koenzim hatékony támogatást nyújthat a PCOS kezelésében is. Férfiak esetében pedig növelheti a spermiumok számát és mozgékonyságát, valamint a tesztoszteron szintjét is.

Hasznosnak találtad a cikket? Oszd meg ismerőseiddel is!

Legutóbbi cikkek

A leggyakoribb fogantatást gátló tényezők 2022-ben. Interjú Dr. Gyovai Gabriella nőgyógyásszal.

A leggyakoribb fogantatást gátló tényezők 2022-ben. Interjú Dr. Gyovai Gabriella nőgyógyásszal.

Már korábban lehetett több vészjelzéssel is találkozni, de 2017-ben megjelent…
Bizonyos szexuális pozíciók eredményesebbek a teherbeesés sikerességéhez?

Bizonyos szexuális pozíciók eredményesebbek a teherbeesés sikerességéhez?

Minden szexpóz egyenrangú, ha a fogantatásról van szó? Érdemes kipróbálni…
A D-vitamin hatásai és a terhesség alatti szerepe

A D-vitamin hatásai és a terhesség alatti szerepe

Amit már tudunk: A D-vitamin a napfény hatására keletkezik a…
A folsav és a terhesség előtt betöltött szerepe

A folsav és a terhesség előtt betöltött szerepe

A leendő szülőknek – számos más dolog mellett – foglalkoznia…

Terhesség előtti vitaminok

0
Kosár
Üres a kosarad.Vissza a termékekhez
Calculate Shipping