Hogyan készüljünk a várandósságra?

A gyermekvállalás örömteli esemény egy család életében, ami boldogsággal, izgalommal és kíváncsisággal párosul. Emellett viszont hatalmas felelősséggel jár már a születés és a fogantatás előtti időszakban is. Akik gyermekvállalásban gondolkodnak, gyakran nem tudják, hogyan is kell felkészülni a terhességre. Cikkünkben nekik segítünk!

Készüljünk fel lelkileg

Egy kisbaba érkezését nemcsak tervezni kell, hanem érdemes lelkileg is felkészülni. Amennyire csak lehet, igyekezzünk megteremteni egy békés, harmonikus légkört magunknak, hiszen a stressz, az idegeskedés és a rohanás sem nekünk, sem a fogantatásnak, sem pedig a növekvő magzatnak nem tesz jót. 

A megnyugvást lehetőleg a baba megfogantatása előtt fél évvel kezdjük el. Iktassunk be a napunkba reggeli és esti relaxációkat vagy meditációkat, amikor testünk-lelkünk feltöltődik és nem gondolunk semmiféle problémára. 

A lelki egészség fenntartása érdekében rendezzük el a lelkünkben tornyosuló problémákat és szorongást akár egy szakember segítségével. Találjuk meg a kiegyensúlyozott önmagunkat, hogy már a fogantatás pillanatától kezdve lelkileg is biztonságban érezze magát gyermekünk.

Keressük fel a nőgyógyászt

A lelki harmónia kialakítása közben keressük fel nőgyógyászunkat. A segítségével kideríthető ugyanis, hogy fennáll-e valamilyen probléma, ami a fogamzást vagy a szülést befolyásolhatja. 

Ha pedig vérvételre kerül a sor, akkor annak alapján megtudhatjuk, hogy milyen vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek hiányoznak szervezetünkből. A vizsgálatok során kideríthetjük rejtett betegségeinket is, melyek megfelelő kezeléssel akár vissza is fordíthatóak.

Változtassunk az életmódunkon, hogy születendő gyermekünk egészségesen láthasson napvilágot

Az életmódváltás alapvető fontosságú lenne minden egészségtelen életvitelt folytató embernek. Azonban ez fokozottan igazzá válik akkor, amikor várandósságot tervezünk! 

Születendő babánk ugyanis csak egy egészséges testben képes egészségesen fejlődni és növekedni, illetve az egészségtudatossággal a születési rendellenességek rizikója is nagymértékben csökkenthető. Minél hamarabb elkezdjük az életmódváltást, annál könnyebb lesz a teherbeesés is. 

De hogyan változtassunk mindezen? Erről bővebben itt olvashatsz: Babatervezés tudatosan. Mire figyeljünk oda?

Érdemes felkeresni háziorvosunkat, nőgyógyászunkat és egy dietetikust, akik néhány vizsgálat után együttes erővel megállapítják, hogy milyen változtatásokra van szükségünk. 

Ezután pedig keressünk olyan mozgásformát, amiben igazán jól érezzük magunkat. A mozgás segít karbantartani testünket, miközben a stressz csökkentésében is nagy szerepe van.

Kisbabánk abban a környezetben növekszik majd, amit megteremtünk számára. Táplálkozzunk tehát egészségesen, mozogjunk rendszeresen és figyeljünk oda a megfelelő vitaminbevitelre is, hiszen ebből fog tudni fejlődni gyermekünk is. 

Szedjünk terhesség előtti vitaminokat

Az ételeink sajnos egyre kevesebb vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak. Például a megfelelő C-vitamin mennyiség beviteléhez naponta akár 50 kb. paradicsomot kellene megennünk!

Természetesen erre senki sem képes, és ugye itt még csak a C-vitaminról volt szó. Ahhoz, hogy szervezetünk és idegrendszerünk megfelelően működjön, pótolnunk kell a kiegyensúlyozott étrend mellett is a vitamin, nyomelem és ásványi anyag iránti szükségletünket is.

A Ferti termékenységfokozó vitaminkomplexumai emelt dózisban tartalmazzák azokat az összetevőket, amelyek nők esetében segíthetnek a hormonháztartás egyensúlyban tartásában, a fogamzás és a terhesség normál lefolyásában. Férfiak esetében pedig hozzájárulhat a tesztoszteron szint növekedéséhez, a spermiumszám és mozgékonyságának növekedéséhez, ami szintén kiemelt jelentősséggel bír a teherbe esés sikerességét illetően.

Hasznosnak találtad a cikket? Oszd meg ismerőseiddel is!

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: email

Legutóbbi cikkek

Valóban veszélyben van a férfiak termékenysége?

Valóban veszélyben van a férfiak termékenysége?

Riasztó adatok: a férfiak spermiumszáma mintegy 52,4%-kal csökkent 1973 és…
A stressz hatása a fogantatásra

A stressz hatása a fogantatásra

Ha kisbabát szeretnétek, akkor alaposan fel kell készülnötök. A fogantatás…
Hogyan készüljünk a várandósságra?

Hogyan készüljünk a várandósságra?

A gyermekvállalás örömteli esemény egy család életében, ami boldogsággal, izgalommal…
5 tévhit a PCOS terhességről

5 tévhit a PCOS terhességről

Igencsak elterjedt betegséggé vált a PCOS, azaz a policisztás petefészek…

Terhesség előtti vitaminok