Csomagajánlatok -33% kedvezményig
0

Bizonyos szexuális pozíciók eredményesebbek a teherbeesés sikerességéhez?

Minden szexpóz egyenrangú, ha a fogantatásról van szó? Érdemes kipróbálni valamilyen speciális szexpozíciót? Kreatívnak, vagy akár technikásnak is kell lenni a hálószobában, hogy teherbe essünk? Biztosan neked is megfordultak már ezek a kérdések a fejedben miközben céltudatosan szorgoskodtál a lepedők között.

Nézzük, mit mondanak a szakértők a legjobb teherbeesési pozíciókról, és egyéb hálószobás tippekről, amelyekkel növelheted a teherbeesés esélyét.

Számít a szexuális pozíció, amikor teherbe szeretnénk esni?

Akár hiszed, akár nem, a szakértők még mindig nem rendelkeznek meggyőző bizonyítékokkal a kérdés pontos megválaszolásához. „Nincs sok tudomány arról, hogy melyik pozíció a legalkalmasabb a fogantatáshoz” – mondja Sheryl A. Kingsberg, Ph.D., a University Hospitals Case Medical Center viselkedésgyógyászati ​​osztályának vezetője és a reproduktív biológia és pszichiátria professzora.

Férfi és nő egymást nézik ölelkezve az ágyban.

De a bizonyítékok hiánya ellenére egyes szexpozíciók bizonyos előnyökkel járhatnak  babatervezés során. Ebben a cikkben részletezzük, hogy mely testhelyzetek lehetnek a legeredményesebbek, valamint, hogy mit lehet tenni közösülés után, hogy növeljük a fogantatás esélyét.

Egyes szexuális pozíciók jobbak, mint mások, ha babát tervezel?

Mindaddig, amíg partnered spermája a méhnyak közelében rakódik le, egyenlő esélye van a teherbeesésnek. Ez azt jelenti, hogy nem kell tantrikus szexet tanulnod, és nem kell visszamenned a misszionáriusi alapokhoz, hogy teherbe ess. A legfontosabb az állandó rutin betartása, hogy biztosan megtörténjen az aktus a legtermékenyebb időszakban.

1. Misszionárius

Az a néhány tanulmány, amely ezt a pozíciót vizsgálta arra utal, hogy a misszionáriusi póz csekély anatómiai előnyt kínálhat. Az elmélet szerint ez a szexpozíció lehetővé teszi a legmélyebb behatolást, hiszen a spermiumok könnyebben hozzáférhetnek a méhnyak védőnyálkához és úsznak fel a petesejtig. Erről azonban nincs tudományos adat.

Férfi és nő egymás mellett fekszenek az ágyban fehér ágynemű között

Fontos kiemelni, hogy nem minden ember testfelépítése egyforma. Ez a póz azoknak járhat  némi előnnyel, akiknek előre dőlt méhe van. De a nők egyharmadának retrovertált méhe van, vagyis  a méh a gerinc felé dől, nem pedig a köldök felé. Ez esetben a kutya póz (a kezeiden és a térdeden, hátulról behatolva) lehet az ideálisabb.

2. Fordított tehenészlány

Ebben a szexpozícióban a felülre helyezed magad, partnered arcának háttal, a lába felé fordulva. A szög lehetővé teszi a behatolás mélységének szabályozását azáltal, hogy a méhnyak a lehető legközelebb van a pénisz hegyéhez az ejakuláció során az optimális hatékonyság érdekében.

3. Egymás melletti olló

Ebben a helyzetben a pár egymás felé néz, miközben az oldalukon fekszik. Nemcsak romantikus (ami könnyítheti a babakészítő szexhez kapcsolódó idegeket), hanem lehetővé teszi a mélyreható behatolást is.

4. Hátsó behatolás

A kutya pozícióhoz hasonlóan ebben a pózban is partnered hátulról hatol be. A különbség azonban az, hogy te hason fekszel, a partnered pedig ráhelyezi a testét a tiéd fölé, amely a mély behatolás biztos módja.

5. Kedvenc pozíciód

A legvalószínűbb, hogy a legjobb szexpozíció a teherbe eséshez a kedvenced lesz. Teljesen mindegy, hogy bajor perecként csavarodsz, vagy szoborként fekszel mozdulatlanul, amíg a párod spermája oda kerül, ahol lennie kell (vagyis a méhnyak közelébe). 

Valójában érdemes egy igazán kedvelt pozíció megtalálására összpontosítani, mivel néhány kutatás kimutatta, hogy a spermiumok közelebb kerülnek a célvonalhoz, ha egy nőnek szex közben orgazmusa van, bár még ez sem növeli a fogantatás esélyeit. Olyan kevés tudomány van az állítás mögött, hogy a cikkünkben nem szeretnénk nyomást gyakorolni a nőkre, hogy mindenképpen el kell érniük az orgazmust a sikerhez. Valószínűleg többször is próbálkoznotok kell, hogy összejöjjön a várva-várt baba, de mindaddig lazíts és élvezd a partnereddel együtt töltött időt.

A stressz csökkentése kifejezetten fontos ebben az időszakban, erről részletesebben itt olvashatsz: A stressz hatása a fogantatásra.

Mosolygós barna hajú lány az ágyban várja a párját

Hogyan javítható a fogantatás esélye szex után?

1. A lustaság ebben a helyzetben kifizetődő lehet. 

Mivel körülbelül 15 percet vesz igénybe a spermium és a petesejt találkozása, a szex utáni lefekvés a gravitációt továbbra is a javatokra fordítja – bár ismét nincs tudomány, amely ezt támasztja alá.

A legtöbb szakértő megkérdőjelezi azt a tanácsot, hogy szex után 30 percig nyugodtan kell  háton feküdni, mások azonban esküsznek rá.

Az Európai Humán Reprodukciós és Embriológiai Társaságban közzétett egyik tanulmány nem talált statisztikai előnyt a közösülés utáni immobilizációnak. Valójában az ellenkezőjét találta. A kutatók 479 párt követtek nyomon, és azt találták, hogy 32,2%-uk fogantatott, miután közvetlenül a szex után 15 percig mozdulatlan maradt, míg 40,3%-uk mozgékony volt közvetlenül a szex után is.

Más tanulmányokból azt láthatjuk, hogy a spermiumok öt perccel az intravaginális megtermékenyítés után elérhetik a petevezetéket, és több napig is életben maradhatnak az anyaméhben. Tehát nincs biológiai magyarázat az immobilizáció ​​pozitív hatásra. A párnára támaszkodás vagy a lábak falra támasztása azonban nem mutatott változást. Amint az ejakulátum bejutott, a spermium már a méhnyak nyálkahártyájában van, ami azért dolgozik, hogy a spermát ott tartsa a megtermékenyítéshez.

2. ”Termékenységbarát” vagy “spermabarát” készítményeket használj!

Még egy fontos tényező, ami befolyásolhatja a fogantatás esélyeit: a síkosító. Kimutatták, hogy a rendszeres síkosító negatívan befolyásolja a spermiumok túlélését. Csökkentik a spermiumok mozgékonyságát, megnehezítve a fogantatást. Egy tanulmány szerint ezeknek a népszerű kenőanyagoknak mindössze 15 perc kellett, hogy a spermiumokat mozgásképtelenné tegyék.

Ne feledd, mivel sokféle kenőanyag, sőt a nyál is lelassíthatja a spermiumok mozgékonyságát és sebességét, a legjobb, ha inkább kihagyod őket.

Tehát láthatod, hogy nem számít, milyen trükköket próbálsz ki, akár 12 hónapig is eltarthat, mire egy átlagos párnál bekövetkezik a teherbe esés. Próbáld meg nem túlgondolni, és csak egyszerűen élvezni a pároddal együtt töltött közös perceket!

Hasznosnak találtad a cikket? Oszd meg ismerőseiddel is!

Legutóbbi cikkek

Terhesség előtti vitaminok

Original price was: 24 980 Ft.Current price is: 19 990 Ft.

0
Kosár
Üres a kosarad.Vissza a termékekhez
Calculate Shipping